Brokkenpiloot moet de cel in

ASSEN/EMMER-COMPASCUUM Een 23-jarige man uit Emmer-Compascuum moet tien weken de cel in voor diverse strafbare feiten. Twee weken daarvan moet hij nog uitzitten vanwege een eerdere veroordeling.

De man botste op 3 juni met zijn auto tegen de wagen van de buurvrouw toen hij wegreed. Buurtbewoners die het zagen gebeurden probeerden hem tevergeefs met geroep te laten stoppen. Toen de man later aangehouden werd, bleek hij niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat dit laatste een overtreding betrof, kreeg hij hiervoor een boete van 340 euro opgelegd.

De Emmer-Compascuumer heeft ook een fietsendiefstal in Emmen op zijn kerfstok. Hij werd aangehouden toen hij met de tweewieler op zijn schouder over straat liep. Ook lagen er aangiftes van bedreiging en mishandeling van zijn broers. Het liep afgelopen maart uit op een handgemeen tussen de drie mannen toen de 23-jarige weigerde achter de computer vandaan te komen terwijl zijn moeder wilde internetbankieren.

De man moest eerder al voor deze feiten voor de politierechter verschijnen, maar bleef toen weg. Deze keer was hij door de politie van zijn bed gelicht. Na het aanhoren van de straf mocht hij de rechtbank weer uitwandelen. ,,U kunt met het openbaar vervoer terug naar huis’’, riep de rechter hem na.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.