Bronzen sokkel nieuw hart voor winkelcentrum Kloosterveste

Met de onthulling van het kunstwerk 'Monument voor de waarheid van de leugen' heeft de wijk Kloosterveen in Assen een nieuw kloppend hart.

Het kunstwerk staat op het plein in het winkelcentrum, bestaat uit een bronzen sokkel en is bedoeld om op te gaan zitten of te staan. Bijvoorbeeld om te spreken of te presenteren. ,,Ga het gebruiken’’, zei wethouder Maurice Hoogeveen (D66) dan ook na de onthulling zaterdagmiddag.

Hoogeveen sprak overigens zelf liever over ,,de leugen van de waarheid. Want bestaat de waarheid wel’’, zo vroeg hij zich af. In ieder geval hoopt kunstenaar Hans van Houweling uit Harlingen dat de sokkel van ruim 2 bij 2 meter zorgt voor de nodige interactie. Met zijn werk probeert hij af te wijken van gangbare kunstwerken en stellingen uit te lokken.

Het winkelhart van Assens nieuwste woonwijk Kloosterveen heeft het al lange tijd moeilijk. De bouw van nieuwe woningen stagneerde en de groeiprognoses werden bij lange na niet gehaald. Even leek het een paar jaar geleden de foute kant op te gaan toen een aantal winkels de deuren sloot.

Inmiddels keert het tij. De loop zit er weer wat in, met name ook doordat de wijkbewoners zelf vaker hun boodschappen in Kloosterveste doen. Het Bewonersplatform Kloosterveen en de Winkeliersvereniging Kloosterveste stimuleren dat ook door tal van activiteiten te organiseren, zoals de familiedag zaterdag met tal van kraampje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.