Buinen vreest komst van statushouders

Omwonenden van het voormalige schoolpand De Buyne in Buinen maken zich zorgen over de mogelijke huisvesting van voormalige asielzoekers.

Zowel per brief als telefonisch hebben ze dat aan burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn duidelijk gemaakt. De omwonenden hebben te kennen gegeven graag met de gemeente in gesprek te willen. Het college is daartoe bereid, mits het pand geschikt wordt bevonden om te worden ingericht als woonlocatie. Zo ver is het echter nog lang niet volgens wethouder Ton Souverein.

,,Het spel is op de wagen, maar dit kost ook tijd. Mocht uiteindelijk blijken dat het pand geschikt is, dan gaan wij nog voor de vergunning wordt aangevraagd in gesprek met omwonenden.’’ Het gebouw van de voormalige openbare basisschool in Buinen is één van de drie leegstaande schoolgebouwen die de gemeente voor huisvesting van statushouders op het oog heeft. De Bark (Valthe) en School 24 (Nieuw-Buinen) zijn de andere.

Eerder maakte het college bekend dat het voormalige kantoorpand van welzijnsorganisatie Andes in Exloo in aanmerking komt. Met name die locatie stuitte op veel weerstand. Alternatieven zijn echter zo schaars dat het voor de gemeente lastig wordt aan de taakstelling te voldoen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.