Buitenlandse media storten zich op Ruinerwold: 'Dutch family waiting for end of time found in secret room'

Illustratie: OE24

Ruinerwold gaat de wereld over. De ontdekking van de man en de kinderen die jarenlang in complete afzondering leefden is groot nieuws tot ver buiten de landsgrenzen.

De BCC verhaalt over een familie die jaren ondergronds woonde in afwachting van het einde der tijden. De Daily Mail publiceert foto's van de zoon die alarm sloeg. De krant verwijst keurig naar het Local news station RTV Drenthe en de Dutch newspaper Dagblad van het Noorden .

Ook bij onze zuiderburen is het nieuws uit Ruinerwold niet onopgemerkt gebleven. Kranten als De Morgen en Het Laatste Nieuws besteden er uitgebreid aandacht aan. Volgens Het Laatste Nieuws hadden de kinderen geen contact met de buitenwereld en wisten ze niet dat er andere mensen bestonden.

In Duitsland besteden onder meer Die Welt, Bild, RTL en Focus aandacht aan het bizarre verhaal. Bild maakt melding van Holland-Horror en heeft een interview met de barkeeper ('BILD sprach mit Barkeeper Chris, in dessen Lokal der älteste Sohn der Familie kam'). En Die Welt rapporteert: 'Familie soll jahrelang isoliert im Keller gehaust haben.'

In Oostenrijk roept het verhaal uit Ruinerwold herinneringen op aan Josef Fritzl, de man die zijn dochter jarenlang opgesloten hield in zijn kelder: 'Fritzl-Fall in den Niederlanden?'

menu