Buren Regina en Orlando starten inzamelingsactie

De buren van Regina Mertens en haar gehandicapte zoon Orlando uit Zuidlaren zijn een inzamelingsactie begonnen. Met de actie willen ze ervoor zorgen dat Mertens niet zelf hoeft op te draaien voor de schade die vandalen veroorzaakten door in de nacht van vrijdag op zaterdag grondverf over hun bus te gooien. De bus is onbruikbaar, én onmisbaar.

,,Het was een verrassing van de buurvrouw”, zegt een verbijsterde Regina. ,,Mensen hebben het altijd zo druk en dan gebeurt er zoiets. Er is zoveel medeleven, dat had ik echt nooit verwacht." Zondag stond er een televisieploeg van RTV Drenthe op de stoep, morgen komt Hart van Nederland. Over die belangstelling is Regina duidelijk. ,,Ik vond het eerst best wel eng om mijn verhaal te doen, maar eigenlijk was het fijn om mijn hart te luchten. Iedereen mag ook weten wat er gebeurd is. Ik hoop gewoon dat die bus gemaakt wordt, het is ons tweede huisje.”

Met de actie hopen de buren in ieder geval driehonderd euro op te halen. Dat staat gelijk aan het eigen risico, dat Mertens in ieder geval kwijt is als de bus gemaakt is. De actie voor Regina en Orlando is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.