Burenruzie in Bovensmilde levert veertig uur taakstraf op

Een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Die straf kreeg een 55-jarige man uit Bovensmilde vrijdag opgelegd door de rechtbank in Assen. Tijden een ruzie deelde hij enkele tikken uit aan een buurman, die daarbij verwondingen aan zijn oog opliep.

Het conflict speelde zich af op 8 april van dit jaar. Het slachtoffer had zijn containers met veel kabaal tegen de schutting van de man uit Bovensmilde gezet. Volgens deze man deed de buurman dat tot ergernis van hem en zijn vrouw wel vaker.

Zijn vrouw ging verhaal halen, maar werd weggeduwd door de lawaaimaker. Volgens de 55-jarige man zou hij haar ook een aantal malen hebben vastgegrepen. Dat accepteerde hij niet en hij sprong ertussen.

Worsteling

Tussen de twee mannen ontstond een worsteling, waarbij beide struikelden en op de grond vielen. Het slachtoffer beweerde dat daarbij zijn pink op meerdere plaatsen werd gebroken. De 55-jarige man lag bovenop zijn buurman en deelde nog een paar klappen uit. Dat deed hij uit noodweer, vertelde hij.

De buurman liep letsel aan zijn oog op. Volgens het slachtoffer heeft daar nog wel een maand last van gehad en moest hij daarom stoppen met een opleiding. Hij eiste daarom een bedrag van 2600 euro als schadevergoeding.

Deels zelf schuldig

De rechtbank vond echter dat het slachtoffer door zijn handelen ook deels schuldig was aan wat gebeurd was. Ook kon niet met zekerheid worden vastgesteld of de gebroken pink en het stoppen van de opleiding de verdachte verweten konden worden. De geëiste schadevergoeding werd daarom behoorlijk afgezwakt door de rechter: in plaats van 2600 euro wees de rechter 250 euro toe als passend bedrag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.