Burgemeester: Fokkers hebben verantwoordelijkheid genomen

Burgemeester Jan Seton van Borger-Odoorn noemt het incident waarbij een peuter door vier honden werd gebeten 'tragisch voor alle partijen'. „In de eerste plaats voor het kind dat flink is gebeten en zijn ouders, maar ook voor de eigenaren van de honden.”

Hij is blij dat de fokkers snel zelf het besluit namen de vier rottweilers een spuitje te geven. „Daar heb ik waardering voor. Ze waren natuurlijk erg aangeslagen, maar hebben zelf verantwoordelijkheid genomen. Ik denk dat die beslissing ook veel indruk heeft gemaakt in de buurt, die erg was geschrokken. Het heeft de angel voor een groot deel uit de spanning gehaald.”

Seton besloot in overleg wel om de andere twee honden van het stel te laten onderzoeken. Over drie weken is de uitslag bekend en wordt een besluit over de dieren genomen. Het is afhankelijk van de uitkomsten of de rottweilers onder bepaalde voorwaarden terug kunnen naar hun eigenaren.

Legaal?

Er wordt ook onderzocht of het legaal is een fokkerij in een woonwijk te hebben. „Ik heb niet het beeld dat het illegaal zou zijn”, zegt Seton. „Maar dat wordt onderzocht.” Als blijkt dat er wel regels zijn overtreden, wordt gekeken of er elders in Borger-Odoorn soortgelijke situaties zijn.

Buurtbewoners krijgen informatie uitgereikt met informatie over de stappen die de gemeente neemt en heeft genomen. Het sociale team van de gemeente is ook aanwezig, zegt Seton. Hij gaat vrijdag op bezoek bij de ouders van het slachtoffer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.