Burgemeester sprakeloos over keldergezin: Situatie als in Ruinerwold nog nooit meegemaakt

Burgemeester Roger de Groot noemt het aantreffen van een gezin dat in afzondering leefde in Ruinerwold erg bijzonder. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

In een woning in Ruinerwold zijn zes volwassenen gevonden die daar mogelijk al jaren verbleven. Dat meldt de politie. Het gaat om een gezin met kinderen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Een aantal van hen is niet ingeschreven bij de burgerlijke stand.

,,Er is met ongeloof en verbazing op gereageerd. Dat kan ik me voorstellen. Een dergelijk uitzonderlijke situatie heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt burgemeester De Groot.

In provisorische ruimtes

Het gezin werd in een woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold aangetroffen. Ze leefden in provisorisch ingerichte ruimtes.

,,De eerste zorg en aandacht gaat uit naar de aanwezigen in de woning. Het gezin verblijft op een gepaste plek. Zij hebben behoefte aan rust. Dat respecteren we graag.”

De politie trof de mensen aan na een tip. De huurder van de woning, een man van 58 jaar, is aangehouden.

De poltie meldt dat een persoon aan de bel trok met zorgen over de leefomstandigheden van de aangetroffen mensen. Het gaat om een kroegeigenaar. Hij doet hier zijn verhaal .

Burgemeester De Groot kon nog niet in detail treden over het gezin. De politie heeft de zaak in onderzoek.
 

menu