Burgemeester Zwolle wordt nieuwe president-commissaris van Wildlands

Henk Jan Meijer, nu nog burgemeester van Zwolle, wordt de nieuwe president-commissaris van Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

Meijer (67 jaar) komt allesbehalve in een gespreid bedje. Het gaat niet goed met Wildlands; de bezoekersaantallen van de nieuwe dierentuin vallen tegen en dat kostte directeur en vormgever van het park Frankwin van Beers dit jaar de kop.

„Het is een prachtig park en van grote betekenis voor Emmen en de regio, met een aantal uitdagende vraagstukken bij de verdere ontwikkeling”, zegt Meijer over de dierentuin.

De functie kwam vacant toen Jan Kamminga een half jaar geleden vertrok.

Zwolle en Den Haag

Meijer is sinds 2000 burgemeester van Zwolle, maar heeft aangegeven in 2019 afscheid te nemen. Voorheen was hij raadslid, wethouder en loco-burgemeester van Den Haag.

Marcel Schonenberg toont zich namens de raad van commissarissen blij met de nieuwe voorzitter. ,,Wij zochten een president-commissaris met een breed netwerk en grote bestuurlijke ervaring, in het bijzonder in of met het openbaar bestuur. Wij zijn blij dat dit met de komst van Henk Jan Meijer is gelukt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu