Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo maakt zich zorgen over de gevolgen van het veelvuldige thuiswerken door ambtenaren en over de gevolgen van het ziekteverzuim.

De productiviteit van ambtenaren gaat volgens de burgemeester duidelijk omlaag door het thuiswerken, zo verklaarde hij dinsdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad over de begroting voor volgend jaar. „Het is vaak precisiewerk op het gemeentehuis en dan moet je zaken goed afstemmen”, verklaarde hij. Dat gaat volgens hem een stuk gemakkelijker als iedereen bij elkaar op het gemeentehuis zit.

Zoals gebruikelijk stelden de raadsleden tijdens de begrotingsvergadering veel vragen over de financiën van de gemeente. Het bracht de wethouders tot toezeggingen van meer informatie. Thijsen zag dit met lede ogen aan en greep op zeker moment in. Hij vroeg zich af of het wel gaat lukken al die toezeggingen binnen de gestelde termijn na te komen.

„Het piept en het kraakt in de ambtelijke organisatie”, hield hij de raadsleden voor. „Neem de afdeling financiën: van de drie zijn er twee niet.” Het bracht raadslid Miguel Ririhena (GroenLinks) tot de vraag wanneer de zaak dan weer op orde zou zijn. „Wanneer de coronacrisis voorbij is en we weer bij elkaar kunnen werken”, aldus Thijsen. Wat Ririhena weer tot de vraag bracht of de ambtelijke organisatie van Tynaarlo wel flexibel genoeg is. Het kwam de GroenLinkser op een standje te staan van fractievoorzitter Henk Middendorp van het CDA. „De burgemeester vraagt ons begrip en wij kunnen daar maar beter naar luisteren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe