Burgemeester hekelt kritiek op hulpverleners Stieltjeskanaal

Burgemeester Bert Bouwmeester heeft dinsdagavond uitgehaald naar mensen die op social media hulpverleners hebben bekritiseerd naar aanleiding van het tragische ongeluk in Stieltjeskanaal, waarbij zaterdag vier familieleden omkwamen. Hun auto met aanhanger kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht.

Volgens de Coevorder burgemeester is het wel heel gemakkelijk om te zeggen dat zij wel hadden geweten wat ze hadden moeten doen. Hulpverleners werden op social media bekritiseerd dat zij niet in het water sprongen, maar wachtten op duikteams van de brandweer. ,,De beste stuurlui staan weer eens aan wal’’, zei Bouwmeester in de gemeenteraadsvergadering.

Bouwmeester prees juist de hulpverleners, die er volgens hem alles aan hebben gedaan om ‘een maximaal resultaat’ te bereiken. ,,Dat het niet zo heeft mogen zijn is al tragisch genoeg.’’

In het water

De 31-jarige Nick sprong wel in het water, na zich verbaasd te hebben dat een dozijn mensen op de wal bleef staan. Niet lang daarna arriveerde de politie. ,,De auto lag op de kop, dat had ik meteen in de gaten’’, vertelde hij afgelopen weekend. ,,Kom er maar weer uit, zei een agent. We wachten op de brandweer. Ik zei: ik blijf hier bij die auto. Prima. Maar ik moest mijn hoofd boven water houden. Met mijn voeten voelde ik dat alle ramen dicht zaten. Ik mocht ook niet proberen een deur open te maken. Als er nog een luchtbel in had gezeten, had die kunnen ontsnappen. En iemand in paniek had me vast kunnen grijpen en onder water kunnen trekken. Ik moest wachten op de brandweer.’’ Nick had juist wel begrip voor de afweging van de politie.

Donderdag is in het uitvaartcentrum op de Ballast in Coevorden een uitvaartbijeenkomst, waar belangstellenden hun medeleven kunnen betuigen. Die bijeenkomst is van zeven tot acht uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.