Burgemeester leidt jury dierentuin-expositie

Burgemeester Cees Bijl van Emmen heeft er een belangrijke taak bij: hij is aangetrokken als voorzitter van de selectiecommissie die de mooiste foto's met bijbehorende verhalen uit de geschiedenis van de Emmer dierentuin mag uitkiezen. Hiervan wordt begin 2016 de expositie Van Toen tot Zoo samengesteld.

De tentoonstelling van de fraaiste beelden en bijbehorende verhalen uit 81 jaar Noorder Dierenpark is een initiatief van de stichting Pentafoor. De expositie vindt komend voorjaar plaats in de open lucht, namelijk op de Stadsvloer van Emmen. Een oproep heeft al vele tientallen reacties opgeleverd en inzenden kan nog steeds.

Voor ieder jaar dat de dierentuin bestaat, wordt één ‘fotoverhaal' geselecteerd. Ze krijgen alle 81 een plekje in het gebied tussen de oude en de nieuwe dierentuin. Het Noorder Dierpark in hartje Emmen sluit 31 december definitief de poorten. Het herleeft in de lente van 2016 als Wildlands Adventure Zoo op de es.

Naast burgemeester Bijl zit ook het vroegere directie-echtpaar Jaap en Aleid Rensen (op bijgaande foto bij de verkiezing tot Emmenaar van het Jaar in 2014) in de selectiecommissie. Deze bestaat verder uit de grafisch ontwerper Koos Staal uit Haren, die veel ontwerpwerk deed voor de dierentuin, fotograaf Harry Cock uit Assen en oud-gemeentedichter van Emmen Gezienus Omvlee.

De inzenders van de drie bijzonderste foto's en verhalen krijgen een gratis jaarabonnement voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. De selectie is op 1 februari vanaf 15.00 uur in het gebouw van het CBK (centrum beeldende kunst). Op 8 april om 16.00 uur is in de Grote Kerk de opening van de expositie, die zo'n twee maanden duurt.

Inzenden van foto's met bijzondere verhalen kan tot en met 31 december via de website www.vantoentotzoo.nl.

(Foto archief DvhN/Boudewijn Benting)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.