Burgemeester na overleg crisissituatie Camping Anloo onvermurwbaar: Geen uitstel voor afsluiten water en riool

Bewoners van camping Anloo zijn nog tot 24 februari voorzien van water en riolering. Foto: Marcel Jurian de Jong

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze is vastberaden: op 24 februari wordt Recreatiepark Anloo afgesloten van het water en het riool. Tientallen bewoners hoopten op respijt en dat de voorzieningen er pas op 1 april af zouden gaan.

Dat gaat niet gebeuren, laat burgemeester Hiemstra donderdagavond weten. Hij houdt vast aan de datum van 24 februari, die hij dinsdag al mededeelde aan de achtergebleven bewoners van Camping Anloo.

Grens trekken

,,We geven deze financiële steun voor de nutsvoorzieningen uit zorg voor de mensen die nu nog op het park verblijven, zodat ze een andere oplossing kunnen organiseren”, laat Hiemstra weten. Maar de vijf weken extra, waar de bewoners woensdagavond om vroegen, zit er niet in. ,,Na 24 februari stoppen de voorzieningen echt. We moeten ergens een grens trekken en ons handelen kunnen verantwoorden tegenover andere inwoners.”

Hiemstra heeft donderdag een gesprek gehad met een bewonersvertegenwoordiger. Ook tegen hem is gezegd dat Aa en Hunze garant staat voor de betaling van water, riool en afvalverwerking tot 24 februari; maar daarna is het echt over. De burgemeester geeft aan dat bewoners voor die datum een eigen ‘veilige en gezonde woonplek’ moeten te regelen. Tal van bewoners hebben echter aangegeven niet te willen vertrekken.

Achter gesloten deuren

De gemeenteraad van Aa en Hunze is donderdagavond achter gesloten deuren bijgepraat over de crisissituatie in Anloo. Iedereen, behalve raadsleden, werd verzocht om de raadszaal in Gieten te verlaten. Waarom de gemeente er voor kiest om een en ander in beslotenheid te behandelen, is onbekend.

menu