Burgemeester van Coevorden dreigt met gebiedsverboden: 'Drie dagen onrust, dit moet stoppen!'

Bert Bouwmeester Foto: C.J.F. Lieben

„Drie dagen onrust, dit moet stoppen!” laat Bert Bouwmeester, burgemeester van Coevorden in een schriftelijke verklaring weten.

Het is al drie nachten onrustig in de wijk Poppenhare in Coevorden. Er werden brandjes gesticht en brievenbussen, verkeersborden en ramen vernield. Zaterdagnacht werden vijf mannen opgepakt vanwege hun betrokkenheid bij de ongeregeldheden. Bouwmeester is klaar met de onrust.

Hij wijst op het samenscholingsverbod dat overal vanwege de coronamaatregelen heerst en voegt er aan toe dat mensen die niets in de wijk te zoeken hebben, een gebiedsverbod kunnen krijgen. „Het overtreden van deze verboden is strafbaar, de politie zal bekeuringen uitdelen.”

„Het is nu aan de politie om de rust in de wijk te bewaren”, voegt zijn woordvoerder Liesbeth Mennink er aan toe. „Komende week gaan we in overleg met de buurtvereniging, woningcorporatie Domesta en het maatschappelijk werk om te bespreken wat er verder in de wijk moet gebeuren.”

Ze kan niet bevestigen dat de onrust in de wijk verband houdt met vermeende ontucht door asielzoekers. „Ik heb de ongeregeldheden via een livestream gevolgd en hoorde duidelijk dat mensen wilden protesteren tegen de coronamaatregelen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe