Bussen rijden vanaf het middaguur weer in Groningen en Drenthe: 'Als de wegen goed begaanbaar blijven, gaat het goed komen'

Qbuzz in de sneeuw in Groningen. Foto: DvhN

De bussen in Groningen en Drenthe gaan vanaf het middaguur weer rijden. Dat maakte Qbuzz maandagochtend bekend.

Op het twitter-account van de vervoersmaatschappij valt te lezen dat de dienstregeling tussen 12:00 en 13:00 uur wordt opgestart. Volgens woordvoerder Marc van der Mark gaan alle bussen volgens het vakantieschema rijden. „We rijden deze week een aangepaste dienstregeling, maar daar zijn we vorige week al mee begonnen. Alle bussen zullen gaan rijden, behalve de scholierenlijn.”

‘Hoogeveen en Emmen blijft lastig’

Van der Mark meldt dat in heel Groningen en Drenthe de bussen weer gaan rijden. Waar het nog wel even extra opletten is, is in de buurt van Hoogeveen en Emmen. „Die hoek blijft lastig, omdat daar nog best wel wat werk aan de wegen moet worden verricht”, legt Van der Mark uit. „Met name op de lijnen die wat verder van de A- en N-wegen liggen, ga je dingen tegenkomen die mogelijk vertraging kunnen opleveren. We vragen onze chauffeurs in ieder geval om voorzichtig en met gepaste snelheid te rijden.”

Code rood

Voor de komende dagen verwacht Van der Mark geen verdere problemen voor het busvervoer. „Als de wegen goed begaanbaar blijven, gaat het goed komen..”

Het enige dat het busvervoer nog kan bemoeilijken, is wanneer er opnieuw code rood wordt afgekondigd. Wanneer code rood actief is, mogen er namelijk geen gevaarlijke stoffen worden vervoerd - wat betekent dat de bussen niet bevoorraad kunnen worden met biodiesel. „Ik zie het zelf niet snel gebeuren dat er opnieuw Code Rood wordt afgekondigd”, meldt Van der Mark. „We gaan de week met vertrouwen tegemoet.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe