Buurt wacht al drie jaar op nieuwe heg: ‘Heb tekeningen uit 2015 nog liggen’

Buurtbewoners van de Asser wijk Baggelhuizen wachten al drie jaar op een nieuwe groenvoorziening rondom het speelveldje. Volgens de groep komt de gemeente haar afspraken niet na.

Nu is het een kale boel, maar drie jaar geleden stond er een meidoornhaag rondom het voetbalveldje aan De Wouden en de Oostergoo in Baggelhuizen. Na klachten van ouders, die stelden dat hun kinderen zich aan de doorns openhaalden en ballen lek raakten, haalde de gemeente de stekelstruiken weg.

‘Bijlmerbajes’

Maar niet iedereen was blij met de onaangekondigde kaalslag. „Het lijkt nu net de Bijlmerbajes”, zei Joop Beute er destijds over. Zijn e-mail naar de gemeente werd niet beantwoord. Daarop diende de buurt een klacht in.

Met succes, zo leek het: er werd een afspraak gemaakt en de gemeente zou langskomen om met de buurt de situatie te bekijken. Maar op de dag van de afspraak stond de buurt voor niks op het veldje. De gemeente liet verstek gaan.

Na een artikel hierover in deze krant beloofde de wijkbeheerder dat er een nieuwe groenvoorziening zou komen, maar dan zonder stekels. „De tekeningen en de brief uit juli 2015 heb ik nog liggen”, vertelt Beute nu. Hij en zijn buren willen niet overkomen als klagers, maar drie jaar wachten is ze toch te gortig.

„Het duurt maar en het duurt maar. Daarom hebben we weer een officiële klacht ingediend afgelopen mei. Maar ook hier is geen reactie op gekomen. De wijkbeheerder van toen is inmiddels weg, maar in feite is het simpel. Je hoeft alleen maar de tekening op te pakken en aan de slag te gaan.”

Gemeente erkent fout

Navraag bij de gemeente leert dat het plan inderdaad drie jaar in de la is blijven liggen. „Het klopt dat de wijkbeheerder destijds ja heeft gezegd op het verzoek van de buurtbewoners om een nieuw stuk groen aan te leggen”, laat woordvoerder Henk Kersten weten.

„Vervolgens is het helaas stil gebleven, ook na de brief van mei. Communicatief is het niet gelopen zoals had gemoeten. Hopelijk gaat dit in de toekomst beter.”

Inmiddels is er volgens Kersten wel een plan gemaakt. „We wachten nog even tot na de vakantieperiode. Daarna nemen we contact op met de bewoners en gaan we met hen in overleg. Of het plan zoals het drie jaar geleden is opgesteld exact zo uitgevoerd gaat worden kan ik nog niet zeggen. Maar er komt zéker nieuwe beplanting.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.