Buurt wil actie tegen hardrijders in Hoogeveense Oranjestraat, wethouder ziet geen probleem

In de Oranjestraat in Hoogeveen wordt volgens buurtbewoners vaak te hard gereden. De gemeente wil echter geen maatregelen treffen. Wethouder Erwin Slomp vindt dat er geen onveilige situatie is.

De PvdA roerde de kwestie donderdagavond aan tijdens de raadsvergadering. Volgens fractievoorzitter Inge Oosting is de verkeersveiligheid in de straat in het geding, doordat veel automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 15 km/uur in het woonerf gebied houden. Bestuurders zouden niet zelden met 50 km/uur door de Oranjestraat scheuren.

Buurt wil actie

,,Kinderen kunnen niet veilig op straat spelen’’, merkte Oosting op. Volgens haar is er door de dichte bebouwing in de Oranjebuurt voor kinderen minder ruimte om te kunnen spelen. ,,Na vier maanden praten is er nog altijd niets gebeurd’’, constateerde ze. Volgens Oosting wil de buurt actie.

‘Straat is geen speelplaats’

Wethouder Erwin Slomp (Gemeentebelangen) schermde met radarmetingen en ongevallencijfers om het tegendeel te bewijzen. Die geven volgens hem geen aanleiding om in te grijpen. ,,De straat is ook geen speelplaats’’, voegde hij er aan toe. Slomp stond wel open voor de suggestie om samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) te kijken naar ‘het gevoel van onveiligheid’ in de buurt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.