'Buurtbewoonster heeft mijn dochter gered'

,,We zijn ons kapot geschrokken”, zegt Marco ter Beek. Zijn 12-jarige dochter werd donderdag vanuit het niets aangevallen door een onbekende jongen toen ze op weg was van haar school, het Carmelcollege in de Emmer wijk Angelslo, naar huis.

,,Mijn dochter wilde nog even iemand bezoeken en fietste over de Hondsrugweg. De jongen kwam haar tegemoet. Hij keerde en volgde haar. Toen ze even later bij het huis aanbelde, stond de jongen naast haar te wachten. Nadat niemand opendeed, is mijn dochter heel stoer doorgefietst, tot hij haar even na het fietstunneltje in de Rietlanden aan haar staart trok.’’ Daarbij kwam het meisje hard ten val. De onbekende jongen sloeg haar en trapte keihard op haar in. Ondertussen zei hij geen woord. ,,Mijn dochter is heel hard gaan gillen. Een buurtbewoonster hoorde dat en rende op de jongen af. Hij is op de fiets gesprongen en in de richting van de Lisdodde weggefietst. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurd was als zij niet had ingegrepen.’’

Ter Beek deed zijn verhaal op Facebook. ,,Er kwamen ontzettend veel reacties van vrienden en kennissen. Hartverwarmend. Ook werd het verhaal veel gedeeld. ,,Dat heeft helaas nog niet geleid tot goede tips.” Er is Ter Beek alles aan gelegen de dader te vinden. ,,Wij maken ons ernstige zorgen. Waarom doet zo’n jongen zoiets, zonder aanleiding? Stel je voor dat hij het weer doet!” Met het meisje gaat het redelijk. ,,Ze heeft behoorlijk de schrik in de knieën en loopt moeilijk. Voorlopig gaat ze onder begeleiding naar school.”

De onbekende jongen is 13-15 jaar oud, 1.55 tot 1.60 lang, heeft halflang en onverzorgd donker haar, draagt een zwarte bril en had donderdag een legergroene knielange jas en een zwarte trainingsbroek aan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.