CDA Drenthe: is het haalbaar om Formule 1 (en dus Max Verstappen) naar Assen te halen?

De Drentse statenfractie van het CDA wil weten of het mogelijk is de Formule 1 naar het TT Circuit in Assen te halen voor de Grand Prix Nederland.

Het CDA vraagt aan de provincie Drenthe of die dat ook ziet zitten. ,,Tijdens de Racedagen met Max Verstappen komen al meer dan 100.000 mensen richting het TT Circuit’’, zegt Bart van Dekken namens die fractie.

Het CDA wijst er op dat een belangrijke voorwaarde voor de Formule 1-organisatie de nabijheid van een vliegveld is. Dat zou met Groningen Airport Eelde dus goed uitkomen, wil de partij maar zeggen.

Max Verstappen

,,De komst van een dergelijk sportevenement als de Formule 1 kan volgens ons grote spin-off hebben, zowel op sportief gebied als op gebied van werkgelegenheid’’, aldus Van Dekken.

Kost miljoenen

De gemeente Zandvoort en het Circuit Zandvoort hebben de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek naar dat circuit op vrijdag gepresenteerd. Dat zou haalbaar zijn, maar het circuit moet wel aanpassingen doorvoeren. Het binnenhalen van de Grand Prix Nederland naar Zandvoort zou ongeveer 20 miljoen euro kosten.

Het CDA wil weten of de provincie Drenthe al contact heeft gezocht met organisaties of andere overheden om te polsen of het überhaupt zin heeft de Formule 1 naar Assen te halen. Op dit moment wordt ieder jaar het motorsportevenement TT Assen op gehouden. Dat is het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

F1-Grand Prix in straten Amsterdam

Volgens de website Motorsport zou de commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, al verkennende bezoeken aan Nederland hebben gebracht om te zien wat er hier moet gebeuren om een F1-Grand Prix mogelijk te maken. Vooral Amsterdam spreekt de eigenaren van het autosportspektakel, Liberty Media, zeer aan, maar dat kan qua logistiek erg lastig worden. Om die reden zou ook een ‘rondje Rotterdam’ in beeld zijn.

Dankzij de prestaties van Max Verstappen heeft de populariteit van de Formule 1 een enorme vlucht genomen in Nederland. Onder raceliefhebbers bestaat vooral de wens om de F1 naar Assen te halen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.