CDA Emmen op de bres voor carbidschieten in Erica

Het CDA in Emmen wil dat burgemeester en wethouders met een oplossing komen voor het verbod op carbidschieten bij café The Spot in Erica.

Het is al dertig jaar een traditie om op oudjaarsdag bij café The Spot carbid te schieten. Maar volgens de gemeente gebeurt dat te dicht bij de bebouwde kom. Na een klacht van een inwoner van de wijk Noordbarge heeft de gemeente de regels aangescherpt. Daardoor dreigt een einde te komen aan een jarenlange traditie.

Uitzondering

Opmerkelijk is dat de christen-democraten voorstander zijn van de nieuwe carbidregeling. Maar: ‘het is niet de bedoeling geweest om zo’n breed gedragen en goedlopende traditie onmogelijk te maken’. Raadslid Alfred Gijlers vindt daarom dat er een uitzondering moet worden gemaakt voor de situatie in Erica. ,,De nieuwe regeling biedt geen mogelijkheid om af te wijken. Wij gaan voorstellen om wel zo’n mogelijkheid op te nemen.’’

Hoewel het einde van het jaar nadert, hoopt Gijlers dat er nog op tijd een besluit wordt genomen. ,,Het is kort dag. Maar als de raad in december positief besluit en locoburgemeester Arends alvast voorwerk doet, dan moet het te doen zijn.’’

Petitie

Op internet is de online petitie van Hans Rohling, eigenaar van The Spot, al bijna duizend keer ondertekend. Daarnaast zijn er ook op papier veel handtekeningen verzameld. Rohling en zijn medestanders bieden binnenkort de petitie aan het gemeentebestuur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.