Café De Kansel in Meppel laat 'bom' ontploffen met 'te koop' bericht. Ludieke stunt om mensen een bordje te laten kopen

De naambordjes worden aan een balk in het café bevestigd. Foto: Maarten van Oosten

De telefoon van Maarten van Oosten uit Meppel ontplofte zowat, vlak nadat het bericht op Facebook was gepost: ‘Café De Kansel komt te koop.’ Een ludieke actie.

Hij lacht. „Ik had niet verwacht dat het nieuws zo snel zou gaan. Dat er meteen zoveel mensen zouden appen en bellen.” Zijn stem klinkt opgewekt, wat een groot contrast lijkt met het bericht. Hoe zit dat?

Van Oosten: „Wij vertellen in een filmpje op Facebook dat wij iedereen de kans geven om een beetje eigenaar te worden van ons café. Aan een balk in het pand gaan wij bordjes ophangen. Iedereen kan een bordje en zo een stukje van De Kansel kopen. En tegelijkertijd ons helpen.” Op de balk is ruimte voor pakweg 200 glimmende naambordjes.

Waardebon voor kopers van bordjes

De ludieke actie heeft alles te maken met de tijdelijke sluiting van de horeca. Van Oosten legt uit:,,De steun die wij nu krijgen, is niet voldoende. De bodem van de geldpot komt in zicht. We zijn al zes maanden dicht, en dat betekent veel verlies. Daar balen we van.''

,,Met deze actie proberen wij onder de aandacht bij de mensen te komen. En we hopen natuurlijk dat veel vaste gasten, vrienden en familie ons gaan steunen door een bordje te kopen.”

Als dank krijgt de koper een waardebon, die op het moment dat het café de deuren weer kan openen, hier kan worden besteed. ,,Het mooie is dat de bordjes worden gemaakt door Fahner, bij ons in de straat. Die wordt zo ook gesteund.”

De animo is nu al groot. ,,Nadat het berichtje op Facebook kwam staan, en mensen ons gingen bellen en hoorden wat ons plan is, zeiden velen: zet ons maar op de lijst. Dat is fijn. Want het is nu echt lastig, deze periode.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu