Camerabeelden van pinnende oplichter in Paterswolde leveren zes tips op. Bekijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht terug

Pinnende oplichter in Paterswolde. Camerabeelden: uitzending Opsporing Verzocht (AVROTROS)

De politie heeft tot nu toe zes tips ontvangen naar aanleiding van camerabeelden van een pinnende oplichter in Paterswolde die dinsdagavond zijn uitgezonden in het tv-programma Opsporing Verzocht.

In de uitzending was te zien hoe de man geld pinde nadat hij geld afhandig had gemaakt bij een 62-jarige vrouw uit de gemeente Opsterland. Zij probeerde eind januari spullen te verkopen via een online verkooppplatform.

Het slachtoffer had online goederen in de verkoop en werd benaderd door iemand die daar belang bij had. Om er zogenaamd zeker van te zijn dat de verkoper de spullen zou versturen, vroeg de geïnteresseerde koper om online een verzendlabel aan te maken. Daarvoor stuurde de ‘koper’ een link naar een webpagina, waarna de verkoopster enkele gegeven invulde.

Gebeld door zogenaamde bankmedewerker

Kort na het invullen van de gegevens via die link werd het slachtoffer zogenaamd gebeld door een bankmedewerker dat criminelen bij haar bankrekening konden komen. Om het geld veilig te stellen moest dit overgemaakt worden naar een zogenaamde veilige rekening. Echter, het geld bleek in werkelijkheid op een bankrekening van een crimineel te zijn overgemaakt en werd vervolgens in Paterswolde gepind.

De uitzending wordt vanmiddag om 16.00 uur herhaald op NPO1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe