Cameratoezicht op Asser TT-camping

Europa Camping Zuid aan de Beilerstraat in Assen heeft als eerste TT-camping camerabewaking op het eigen terrein. Het digitale oog moet diefstal en vandalisme tegen gaan.

Vorig jaar waren er nog al wat inbraken. Mensen die niet op de camping horen, stappen een tent binnen en halen deze leeg. ,,Ik doe wat ik kan. Ik rij rond op mijn quad en we zijn streng, maar je kunt niet altijd 100 procent alert zijn'', vertelt Ulco van der Land die zijn samen met zijn dochter de camping bestiert.

Op het industrieterrein zag Van der Land een bord van BouWatch. ,,Ik dacht, wat een briljant plan. Dus ik heb ze gelijk gebeld.'' Op het terrein komen camera's die 360 graden kunnen draaien. ,,Zodat we op beeld terug zien of er iets gebeurd is. Een stukje controle'', zegt Van der Land.

Diefstal op TT-campings is een bekend probleem. Tijdens het TT Festival is het zo druk op en rondom de campings dat controle lastig is. Zeker tenten zijn gemakkelijk doelwit voor dieven. Bij de entree van de camping aan de Beilerstraat komen grote vlaggen zodat duidelijk is dat het terrein onder camerabewaking staat. ,,We hebben 80 procent aan vaste gasten, maar ik hoop dat nieuwe mensen langsrijden, zien dat er camerabewaking is en omdraaien'', vertelt Van der Land.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.