PVV doelwit van vandalisme: hoofd van Geert Wilders beklad op campagneauto in Emmen

Vandalen hebben donderdagavond op het Stationsplein in Emmen een campagneauto van de PVV beklad. Het voertuig was bestickerd met een foto van partijleider Geert Wilders en enkele partijstandpunten. Beide zijn door de vandalen met verf overgespoten.

De bestelauto is eigendom van PVV’er Klaas Bosma (49) uit Emmer-Compascuum, die op de elfde plek staat van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing in Drenthe. Hij had het voertuig voor een uur geparkeerd en kwam er bij terugkomst achter dat zijn auto was beklad.

Daders gefilmd?

,,Ik heb stille hoop dat de daders gefilmd zijn en snel worden gepakt. Ik hoorde namelijk dat er nogal wat beveiligingscamera’s hangen bij het station in Emmen’’, vertelt Bosma. ,,Ik heb gisteravond direct aangifte gedaan en de politie is er toen ook bij geweest.’’

Bosma baalt flink van de actie. ,,Ik sta best open voor een discussie. Als je het niet met elkaar eens bent, ga je in gesprek en niet elkaars dingen vernielen.’’ Het is volgens hem nog maar de vraag hoe gemakkelijk de verf te verwijderen is en hoeveel dit gaat kosten.

Wilders: 'Leuzen tegen PVV-kandidaat op clubhuis Emmer voetbalclub zijn walgelijk'
Lees verder

Tweede keer in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat de PVV het doelwit is van vandalen in Emmen. Vorige week werd het clubhuis van voetbalclub Drenthina beklad met leuzen tegen een partijlid. ‘Rode kaart voor PVV/fascist Patrick Notmeijer’ was op het gebouw geschreven.

Notmeijer staat op de achtste plek van de PVV-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen en is leider bij een voetbalteam van Drenthina.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.