Camperbrand Hoogeveen: waarschijnlijk aangestoken

Hoogeveen is sinds eind mei vorig jaar in de ban van brandstichtingen. Dinsdagavond was het opnieuw raak: aan de Industrieweg brandde rond 20.00 uur een camper uit. De politie vermoedt brandstichting.

Achter het terrein aan de Industrieweg waar de camper gestald stond is een opslag voor auto- en trekkerbranden. De brand sloeg over en veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, maar door snel optreden van de brandweer bleef de schade beperkt en viel de overlast voor omwonenden mee.

,,Alles wijst op brandstichting”, zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer. ,,Getuigen zagen verdachte personen in de buurt van de camper. Daarnaast zat de sleutel van de camper niet in het contact. We hebben nog meer aanwijzingen om van brandstichting uit te gaan, maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen.”

Na diverse aanhoudingen leek het even rustig in Hoogeveen, maar in de nacht van zondag op maandag brandde er ook al een auto uit. ,,Hoewel er veel verschillen zijn tussen deze twee zaken onderzoeken we wel of ze met elkaar te maken hebben. Het onderzoek naar de Hoogeveense branden is nog steeds in volle gang, er is een speciaal onderzoeksteam voor”, zegt de politiewoordvoerder.

De jongens staken vermoedelijk deze camper in brand. FOTO ROELOF JONKER

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.