Camping Eswal mag toch trekkershutten verbouwen

Vries: Bouwstop hoge cabins op camping Eswal in Vries. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG Foto: Marcel Jurian de Jong

Exploitant Feiko van der Veen mag verder gaan met het verbouwen van 32 trekkershutten op camping De Eswal in Vries. De gemeente heeft de bouwstop opgeheven.

Dit antwoorden burgemeester en wethouders op raadsvragen van Leefbaar Tynaarlo. Omwonenden van de camping maken zich zorgen over de ontwikkelingen op het campingterrein. Ze zagen dat er gebouwtjes kwamen te staan op een braakliggend terrein waar ooit stacaravans stonden. Ze vroegen zich af of dit wel volgens de regels was.

Wethouder legde bouwstop op

Wethouder René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo) legde Van der Veen twee maanden geleden een bouwstop op. De hutten voldeden volgens hem niet aan de regels in het bestemmingsplan. Ze zijn te hoog.

Inmiddels zijn er gesprekken geweest tussen Van der Veen en gemeentelijke ambtenaren over de vraag onder welke voorwaarden de trekkershutten er wel kunnen komen. De gebouwtjes kunnen lager gemaakt worden door het onderstel weg te halen. Ook brengt Van der Veen de oppervlakte van elk gebouwtje terug tot 30 vierkante meter.

Afspraak is dat Van der Veen eerst een hut opknapt, waarna de gemeente gaat inspecteren of het gebouwtje voldoet aan de eisen in het bestemmingsplan. Is dat het geval, dan kan de campingbaas de overige gebouwtjes renoveren.

Uitstel door crisis

Van der Veen: „Vanwege de coronacrisis hebben we dit wel moeten uitstellen. Maar we gaan er later dit jaar alsnog mee aan de gang en hopen de hutten vanaf april volgend jaar te kunnen verhuren.”

Van der Veen heeft de in totaal 32 gebouwtjes in Duitsland op de kop getikt. Ze staan nu allemaal op het terrein. Hij wil ze via Hogeboom Vakantieparken verhuren aan toeristen. Voor het zover is, knapt hij de hutten verder op en ontdoet ze van de groene aanslag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe