Camping Liebe en Van Rein blijven open

Vreugde onder de inwoners van Anderen en Gasselte: de voormalige boerencampings in beide dorpen, Liebe en Van Rein, mogen open blijven.

De fracties in de gemeenteraad van Aa en Hunze zijn het er unaniem over eens dat het huidige beleid moet worden aangepast. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een raadscommissie over het beleid kleinschalig kamperen.

De discussie omtrent het wel of niet handhaven van het beleid, en daarmee het wel of niet sluiten van voormalige boerencampings, heeft zo’n anderhalf jaar gespeeld. Omdat Hilhorst en Van Rein geen werkend boerenbedrijf meer hebben, zouden ze ook geen boerencamping mogen runnen. Er was een overgangsperiode van vijf jaar, die dit jaar werd overschreden. Het punt werd daardoor weer ter discussie gebracht.

Hoe het nieuwe beleid er exact uit moet komen te zien, gaat het college onderzoeken. Volgend jaar hoopt de raad een definitief besluit te kunnen nemen. Gemeentebelangen, met 8 zetels de grootste partij, stelt een maxima aan kleinschalige campings voor. Alle kleinschalige campings van de gemeente zouden onder dit beleid moeten vallen. Een meerderheid van de partijen kan zich in dergelijk beleid vinden.

Zeker is in elk geval dat camping Liebe en Van Rein blijven bestaan. Op die toezegging volgde een luid applaus uit de bomvolle raadszaal. Alleen al uit Anderen kwamen zo’n veertig toeschouwers naar Gieten om Adri Hilhorst, eigenaar van camping Liebe, te ondersteunen.

Burgemeester en portefeuillehouder Eric van Oosterhout was niet aanwezig. Vanavond werd duidelijk dat hij de nieuwe burgemeester van Emmen wordt. Zijn afwezigheid leidde echter tot teleurstelling bij een aantal raadsleden en betrokkenen. „Ik ben al tien jaar raadslid en ik ben trots op deze gemeente en op onze burgemeester”, zegt Henk Santes (PvdA). „Maar het is wel jammer dat hij niet aanwezig is vanavond, want het college is toch behoorlijk aan het stuntelen geweest als het om dit traject gaat. Ik vraag me af of dit tot hem doordringt.”

Foto: Saskia Jans

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.