Campinghouder verliest kort geding tegen bouw azc Meppel

Eigenaar Jan Koop de Wolde van Camping de Kikkerije in Meppel heeft het kort geding tegen de bouw van een azc aan de Steenwijkerstraatweg verloren.

De rechter heeft maandag uitspraak gedaan. Daarin staat dat de vordering om gemeente te verbieden haar grond te gebruiken voor het oprichten van een asielzoekerscentrum wordt afgewezen. De Wolde spande de rechtszaak aan samen met buurtbewoner Arend-Jan Kreuze. Zij vinden de locatie, vlakbij de camping en hun woning, ongeschikt als locatie voor een tijdelijk asielzoekerscentrum.

Naar het oordeel van de rechter is er geen bewijs dat ze nu al schade lijden als gevolg van de plannen van de gemeente. ,,Ook is de gestelde dreiging van toekomstige onrechtmatige hinder door het asielzoekerscentrum niet aannemelijk gemaakt.” Verder hebben de bezwaarmakers volgens de rechter nog voldoende mogelijkheden hun standpunten en argumenten in te brengen in het bestuursrechtelijk traject dat nog gevolgd moet worden door de gemeente voor wat betreft de afgifte van een vergunning of vergunningen aan het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

De gemeente Meppel is van plan om in 2017 voor een periode van vijf of tien jaar een stuk grond aan de Steenwijkerstraatweg aan het COA te verhuren. Het voornemen is om er een tijdelijk azc voor ongeveer 600 vluchtelingen te bouwen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.