Carbidschieten Emmen kan gewoon doorgaan

Het carbidknallen in Noordbarge mag vanmiddag gewoon doorgaan. De voorzieningenrechter in Groningen heeft dat ruim een uur voor aanvang bepaald.

Het college van b en w van Emmen besloot woensdag het carbidschieten te gedogen tussen 13 en 16 uur. Tot verbijstering van de bezwaarmakers. Die vonden dat burgemeester Cees Bijl daarmee achteloos voorbijging aan het vonnis dat de rechter dinsdag had uitgesproken. Op basis daarvan mocht er niet geschoten worden. Bewoner Jan de Vries schakelde daarom opnieuw de rechter in, maar werd deze keer niet in het gelijk gesteld.

,,De rechter beschouwt dit als een soort van compromis. Ik blijf het belachelijk vinden dat dit allemaal mogelijk is. Let wel, ik heb niks tegen carbidschieten, alleen niet op die locatie. Het druist in vele opzichten in tegen de Algemene Plaatselijke Verordening. Het is te dicht bij de bebouwing, te dicht bij de dieren en te dicht bij de openbare weg. Onvoorstelbaar dat dit kan in deze gemeente onder het mom van traditie. Van een traditie is hier helemaal geen sprake. Ik woon al 33 jaar in Noordbarge. Pas vorig jaar is men er hier mee begonnen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.