Cascaderun in Hoogeveen uitgesteld naar 2022. Bestuur vindt verplaatsing naar najaar 'niet wenselijk'

Impressie van een eerdere editie van de drukbezochte en populaire Cascaderun. Foto: Archief/Gerrit Boer

De veertiende editie van de Hoogeveense Cascaderun wordt dit jaar vanwege de aanhoudende coronacrisis niet gehouden. Het hardloopfestijn verschuift naar april 2022.

Dat is de uitkomst van de bestuursvergadering, maandagavond.

,,Wij hebben besloten om de Cascaderun wederom een jaar uit te stellen’’, laat woordvoerder Marcel Lip weten. Vorig jaar ging de hardloopwedstrijd om dezelfde reden niet door.

Niet in het najaar

Een mogelijke optie was verplaatsing van het evenement naar het najaar: september of oktober. Maar daar ziet het bestuur toch van af. Lip: ,,Dat vinden we geen wenselijke optie omdat er teveel onzekerheid is over de vraag of we de organisatie daarvoor wel op tijd kunnen opschalen.’’ Dat had dan al vanaf medio maart-begin april dit jaar gemoeten.

,,Ook vinden we dat de twee Cascaderun edities dan te kort op elkaar zullen volgen en de organisatie daarvan deels parallel aan elkaar zou moeten plaatsvinden.’’

Vorige week besloot de Veiligheidsregio Drenthe om geen grote evenementen te houden tot 1 juni. Dat treft ook de Cascaderun die voor 18 april gepland stond. De run is het grootste hardloopfestijn in deze provincie.

Nieuw bestuur

Behalve dit agendapunt vond maandagavond ook de formele bestuursoverdracht plaats. Marcel Lip droeg de voorzittershamer over aan Michael Brinkhof. Coördinator evenementen Hermi Hurkmans stopt ook als bestuurslid.

Nieuw in het bestuur zijn Erik Bouwknegt (penningmeester) en Jan Verschuur (secretaris). Marcel Lip is al sinds de eerste plannen betrokken bij het Hoogeveense hardloopfestijn, Hermi Hurkmans sinds een jaar of dertien. Ze blijven nog wel enige tijd als vrijwilligers bij de Cascaderun betrokken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu