Catawiki op zoek naar nieuw pand

Het online veilinghuis Catawiki in Assen is op zoek naar nieuwe huisvesting. ,,We kijken naar Assen of Groningen”, zegt directeur René Schoenmakers.

Catawiki huurt nu twee verdiepingen in het gemeentehuis van Assen. Het veilinghuis groeit als kool en heeft meer ruimte nodig. ,,We kunnen hier niet eeuwig blijven. We zijn ons aan het oriënteren”, zegt Schoenmakers. Hij kijkt naar een nieuwe locatie in het Noorden. ,,Geen kantoor bij de snelweg, maar een pand in het centrum, niet ver van het station. Veel personeelsleden komen met het openbaar vervoer. In Assen of Groningen. Leeuwarden is niet in beeld.”

Het UWV-kantoor aan de Stationsstraat in Assen wordt nadrukkelijk genoemd om Catawiki te huisvesten. Het UWV is gedeeltelijk verhuisd naar Groningen en het pand is nu een maatje te groot voor alleen de ISD, de gecombineerde sociale dienst van de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Deze dienst zou op haar buurt naar Asser gemeentehuis verhuizen.

Schoenmakers wil geen locatie noemen die hij op het oog heeft. ,,Het UWV-kantoor is een van panden die deels leeg komt te staan doordat andere partijen uit het pand vertrekken.” Het gebouw ligt op een steenworp afstand van het trein- en busstation in Assen.

Burgemeester Marco Out wil Catawiki graag in Assen houden. Het bedrijf is een visitekaartje voor de stad. ,,Maar eigenlijk hoort het niet in het gemeentehuis thuis. Wij zijn geen onroerend-goedhandelaar.” Volgens Out zijn in Assen drie geschikte locaties in beeld voor Catawiki. Welke de andere twee zijn, wil hij niet zeggen.

Groei

Catawiki is een van de snelst groeiende bedrijven in de wereld. In Assen werkten zo’n 150 mensen en op het kantoor in Amsterdam honderd. Daarnaast heeft Catawiki vestigingen in Berlijn, Parijs, Londen, Madrid en Rome. In totaal telt het bedrijf ruim vierhonderd medewerkers en aan het eind van het jaar moeten dat er zevenhonderd zijn.

Schoenmakers komt met grote moeite aan nieuw personeel in Noorden. ,,Programmeurs zijn hier moeilijk te krijgen, die halen we nu uit het buitenland. We zoeken voor de klantenservice onder meer mensen die goed Duits spreken. Die moeten hier, zo dicht bij de grens, toch te vinden zijn.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.