CdK Klijnsma annuleert eerste publieke uitje door barre weersvoorspellingen

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma heeft haar bezoek aan de kerstmarkt in Wezup, haar eerste publieke activiteit, door de slechte weersvoorspellingen afgezegd. De Kerstmarkt gaat gewoon door.

,,Jammer’, reageert voorzitter Lars Hoedemaker, die zondagochtend bericht kreeg uit Den Haag. ,,Klijnsma durfde het gezien de voorspellingen niet aan. Ze vindt het erg jammer dat ze niet kan komen.”

De kerstmarkt gaat gewoon door. Alle stands zijn in schuren en boerderijen. ,,Lopen door het winterse weer werkt natuurlijk alleen maar sfeerverhogend”, zegt de voorzitter. ,,We redden het ook zonder haar bezoek, de sfeer is nu al uitstekend.”

Klijnsma belooft haar bezoek aan Wezup later in te halen. ,,In januari hebben we de traditionele bedankmiddag voor alle vrijwilligers van de markt, ik heb haar uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn”, vertelt Hoedemaker.

Jetta Klijnsma opende bij haar aantreden de website tipdecommissaris.nl, omdat ze Drenthe graag beter wil leren kennen. Mensen kunnen stemmen op de activiteiten waarvan zij vinden dat de nieuwe CdK ze moet bezoeken. Wezup was de eerste geplande activiteit naar aanleiding van het initiatief.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.