CdK en VVD bij crisisberaad PvdA

De Drentse Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar ging dinsdagavond naar hotel Van der Valk in Assen om uitleg te geven aan de PvdA-fractie over de affaire-van der Tuuk.

De zeven Statenleden van de PvdA waren daar sinds half negen in vergadering bijeen. Op deze 'geheime' locatie probeerden ze tot een eensluidend standpunt te komen over het vertrek van gedeputeerde Ard van der Tuuk.

Geen commentaar

VVD-gedeputeerde Henk Brink en Commissaris van de Koning Tichelaar vertrokken om tien voor elf uit de vergaderzaal, waar de Statenleden van de PvdA nog verder vergaderden. Zowel Tichelaar als Brink wilden geen commentaar geven. 

Om half twaalf vertrokken bestuursvoorzitter Jacob Bruintjes en bestuurslid Rieja Raven. Van hen kwam geen inhoudelijke reactie. Ook wilden zij niets kwijt over de aanwezigheid van Tichelaar en Brink eerder op de avond.

Teleurstelling

Burgemeester van Pekela en oud-wethouder van Assen Jaap Kuin (PvdA) ventileerde op Twitter zijn teleurstelling over de gang van zaken: "Niet te geloven. Sinds wanneer laat mijn PvdA zich leiden door de VVD. De fractie is de weg kwijt."

Ard van der Tuuk maakte vorige week vrijdag in een inderhaast ingelaste persconferentie zijn vertrek bekend. Daarbij waren Tichelaar en Brink eveneens aanwezig. De verklaring voor het vertrek van Van der Tuuk luidde toen 'een botsing tussen bestuursstijlen' tussen Van der Tuuk en de rest van het college.

Provinciale Staten vergaderen woensdag over de kwestie. Meerdere partijen willen uitgebreidere uitleg over het vertrek van Van der Tuuk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.