Cel- en werkstraf voor PGB-fraude

Een werkstraf van 150 uur en vijf maanden voorwaardelijke celstraf kreeg een 42-jarige vrouw uit Emmen door de rechtbank in Assen opgelegd voor Persoons Gebonden Budget-fraude. De vrouw streek hierdoor ongeveer twee ton aan euro onterecht op. Het geld ging op aan ondermeer een vakantie en nieuwe meubels voor haar moeder.

De vrouw verzorgde vijftien jaar lang haar zieke vader. Dit deed ze dag en nacht. Na het overlijden van haar vader in augustus 2011 bleef de vrouw de verantwoordingformulieren invullen en stuurde die op. In februari 2013 kwam na ontdekking een einde aan deze geldstroom.

De Emmense begrijpt niet hoe zij dit heeft kunnen doen en toonde spijt. De vrouw heeft een blanco strafblad. Ze kampt met psychische problemen. Hiervoor wordt ze behandeld.

De rechtbank wil dat de Emmense het ingezette behandeltraject voortzet. De rechter noemde het kwalijk dat de vrouw louter uit geldelijk gewin heeft gehandeld. En misbruik heeft gemaakt van gemeenschapsgeld 'dat zeker niet is bedoeld voor vakanties en meubels'. De vrouw moet het onterecht verkregen geld terugbetalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.