Cel geëist tegen hardleerse Valthermondse

Een maand cel en negentig uur werkstraf. Die straf eiste het Openbaar Ministerie tegen een 43-jarige vrouw uit Valthermond die vorig jaar een fietsster aanreed. De verdachte had geen rijbewijs.

Daarnaast eiste het OM drie maanden voorwaardelijke celstraf als waarschuwing voor de toekomst. Ook moet de vrouw zich laten behandelen.

De Valthermondse is al meerdere keren veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Toch stapte ze op 12 november vorig jaar opnieuw achter het stuur. Ze moest naar de reclassering in Emmen voor een afspraak over een uit te voeren werkstraf. Omdat ze haast had, pakte ze de auto van haar vriend, verklaarde ze.

Op de terugweg – ze was al bijna weer thuis – nam ze op de kruising van het Noorderdiep met de Veenmoslaan de binnenbocht. Ook reed ze te hard, blijkt uit onderzoek van de politie. Haar achterbuurvrouw, die op de fiets haar hond uitliet, zag de auto aankomen. Omdat ze geen kant op kon en zag dat de verdachte haar niet zag, liet ze snel haar hond los, zodat die niet zou worden overreden. Zelf kon ze niet ontkomen aan de auto van de 43-jarige vrouw.

Het slachtoffer brak haar pols op drie plekken en liep een forse hoofdwond op. Twee getuigen zagen hoe de verdachte daarna in paniek wegrende. In de rechtszaal zei de vrouw dat ze enorme spijt had van het ongeluk.

Ook zei de Valhermondse dat ze na het ongeluk nooit meer achter het stuur is gestapt. De officier van justitie betwijfelde dat. Zij vertelde dat ze van het slachtoffer heeft gehoord dat de vrouw nog steeds regelmatig door het dorp rijdt.

Op 13 december doet de rechtbank uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.