Cel voor Hoogeveense asielzoeker die buschauffeur stompte

De 27-jarige man die op 1 oktober een 52-jarige buschauffeur in Lemmer mishandelde, is veroordeeld tot twaalf dagen cel. De man, die verblijft in het asielzoekerscentrum in Hoogeveen, heeft de straf in voorarrest al uitgezeten.

De man wilde samen met een 23-jarige vriend uit het Duitse Budel die avond naar Groningen. De mannen kwamen in Lemmer terecht. Ze stapten bij de 52-jarige chauffeur in de bus en vroegen hem naar Groningen te reizen. De chauffeur gaf te kennen dat zijn reis naar Heerenveen ging. Hierop ontstond een discussie.

De chauffeur vroeg de mannen zijn bus uit te gaan. De reizigers weigerden. De chauffeur stond op en kreeg een duw. Dit is te zien op de beelden die door een camera in de bus zijn vastgelegd. De Libiër zou volgens de aangifte van de buschauffeur ook hebben gestompt of geschopt. Maar dit was niet op beeld te zien.

De officier van justitie eiste voor het schoppen van de chauffeur een celstraf van drie weken. De rechter acht een eenvoudige mishandeling door middel van een stomp bewezen, waardoor de straf lager uitviel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.