Cel voor diefstal speelgoed in Klazienaveen

Voor het stelen van een doos Lego bij een speelgoedwinkel in Klazienaveen moet een 50-jarige man uit Wijchen de cel in. De rechter in Assen veroordeelde hem gisteren tot 72 dagen cel, waarvan zestig voorwaardelijk.

De man was op 1 mei met een vriend in de speelgoedwinkel en liep met een doos Lego naar buiten zonder te betalen. Een winkelmedewerker was niet van plan hem te laten lopen. Maar toen hij de dief wilde tegenhouden, werd die agressief. Er ontstond geduw en getrek. Volgens de dief kwam dit doordat de medewerker zijn keel dichtkneep waardoor hij geen lucht kreeg. ,,Hij begon met het geweld", aldus de inwoner van Wijchen. Waarom hij de doos Lego eigenlijk stal, werd niet duidelijk.

Dat geloofde de rechter niet. De man heeft een strafblad van 37 pagina's. Na de diefstal in Klazienaveen is hij in Amsterdam veroordeeld voor een ander misdrijf. Daarvoor heeft hij inmiddels ook een paar maanden vastgezeten. Dat hij nu weer celstraf kreeg, zinde hem niet. ,,Je bent een waardeloze vent", zei hij tegen de rechter voor hij de zaal uit liep.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.