Cel voor pinpasdieven uit Bulgarije na diefstallen in Roden en Assen

Twee schoonzussen van 19 en 24 jaar uit Bulgarije zijn door de politierechter in Assen veroordeeld tot een half jaar cel voor vier diefstallen in Roden en Assen. De vrouwen hadden het gemunt op pinpassen en zochten daarbij oudere slachtoffers uit. 

De Bulgaren sloegen vorig jaar in april en augustus toe in supermarkten in Assen en Roden. Ze hadden dezelfde werkwijze. Een leidde het slachtoffer af, de ander graaide in de zakken of tassen. Een van de slachtoffers bewaarde de pincode in haar portemonnee. Van haar rekening werd direct 1000 euro gepind.

De vrouwen waren in heel Nederland actief. De korpsen zochten al een geruime tijd naar deze pinpasdieven. Doordat de vrouwen telkens een ander haardracht hadden, bleven zij een tijdje buiten schot. De vrouwen werden uiteindelijk in Emmeloord aangehouden.

Met het vliegtuig naar Nederland

De vrouwen bekenden toen zij met de beelden, die in supermarkten en bij de pinautomaat waren gemaakt, werden geconfronteerd. Vorig jaar in mei legde de rechtbank Midden-Nederland hen al eens half jaar cel op. De Bulgaarse vrouwen woonden niet in Nederland. Ze kwamen telkens met het vliegtuig naar Nederland om te stelen.

De vrouwen zijn op dit moment spoorloos. Zodra ze in Nederland verschijnen mogen ze de celstraffen uitzitten. Daarnaast moeten zij de slachtoffers in totaal 1250 euro betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.