Celstraf: Roemeen steelt voor 33.000 euro bij filialen Mediamarkt

Voor het stelen van ruim 33.000 euro aan goederen bij filialen van de Mediamarkt is een 21-jarige Roemeen dinsdag veroordeeld tot een half jaar cel.

Door oplettendheid van een beveiliger van de Mediamarkt in Emmen is de man op 12 april gepakt. De winkeldief had een geprepareerde tas met het logo van de winkelketen. Toch gingen de detectiepoortjes af. De beveiliger volgde de man tot aan het toilet in afwachting van de politie. Vestigingen van Mediamarkt hadden elkaar voor de dief gewaarschuwd en foto’s van camerabeelden toegestuurd.

In zijn tas zaten twee peperdure Macbooks. Op het bureau ontdekte een agent dat een man met zijn signalement ook bij filialen van Mediamarkt in Drachten en Den Bosch, en ook al eerder in Emmen, had toegeslagen. Dat was met camerabeelden vastgelegd. De beelden werden pas bekeken, nadat de diefstallen werden gepleegd. Uit de winkels waren dure camera’s, iPhones en ook Macbooks gestolen. De Roemeen heeft geen strafblad in Nederland. Van de zes maanden is twee maanden voorwaardelijk opgelegd. De man moet van de officier van justitie twee filialen van Mediamarkt in totaal bijna 13.000 euro schadevergoeding betalen. De rechter is het daarmee eens: ,,Dit is geen gewone winkeldiefstal, gelet op de waarde van de goederen en de manier waarop het is voorbereid.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.