Celstraf voor autodieven

Een 19-jarige man uit Klazienaveen is voor het plegen van vijf diefstallen van auto's en twee bedrijfsinbraken veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De politierechter hield er rekening mee dat de man tot dusver geen strafblad had, anders was de straf hoger uitgevallen. Een 36-jarige man uit Nieuw-Dordrecht kreeg voor vijf diefstallen een celstraf van vijf maanden opgelegd.

Heler

Een 27-jarige man uit Zwiggelte kocht de gestolen wagens en verkocht de onderdelen. De man kreeg 47 dagen cel opgelegd voor heling. Die heeft hij inmiddels in voorarrest uitgezeten. Omdat hij tijdens zijn proeftijd opnieuw de fout in is gegaan, moet hij nog wel een eerder opgelegde werkstraf van zestig uur verrichten.

Hulpjes

De drie mannen waren de handlangers van twee halfbroers van 42 en 45 jaar uit Nieuw-Weerdinge en Emmen die op 7 juni werden veroordeeld tot acht maanden cel. De broers reden vanaf augustus vorig jaar rond, op zoek naar auto's die zij wilden hebben en schakelden hun hulpjes in. Met een wagen met oplegger sleepten zij vervolgens de door de halfbroers uitgekozen auto's weg.

Overlopen

Op 7 oktober ging het op een carpoolplaats bij Wachtum mis. De dieven werden gezien door voorbijgangers en kozen het hazenpad. Hun kenteken werd genoteerd. De agenten trokken het nummerbord na en kwamen uit bij een loods aan de Nijverheidsstraat in Emmen. Daar stonden niet alleen gestolen wagens, maar ook de autoambulance en waren de handlangers druk aan de slag.

Onder de mensen in de loods bevond zich ook een 26-jarige man uit Erm. De politierechter stelde zijn zaak uit, omdat de reclassering nog een rapport moet opstellen. Zijn achttienjarige vriendin, eveneens uit Erm, stond erbij en keek ernaar. Haar rol was te gering voor een veroordeling en zij werd vrijgesproken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.