Celstraf voor vervalsen aktes en notarisstempel

Voor valsheid in geschrifte in Meppel is een 54-jarige man dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf.

De verdachte gaf tijdens de rechtszitting twee weken geleden toe dat hij vorig jaar vier notariële akten heeft vervalst en naar de Kamer van Koophandel heeft gestuurd. Hij deed alsof hij stichtingen wilden oprichten. Hij maakte zelf de aktes stempels van een notaris.

De verdachte, die vaak is veroordeeld voor oplichting, verklaarde dat hij na een faillissement goederen bij stichtingen wilde onderbrengen. ,,De spullen zouden dan uit handen blijven van de deurwaarder. Ik deed het voor mijn kinderen.” De man liep tegen de lamp toen een medewerkster van de Kamer van Koophandel bij de notaris om informatie vroeg. De notaris heeft aangifte gedaan.

Volgens de rechtbank in Assen heeft de verdachte door het vervalsen van de aktes en de notarisstempel de integriteit van de Kamer van Koophandel en het notarisambt geschaad. Er was twee jaar gevangenisstraf tegen de man geëist. Van de anderhalf jaar cel die door de rechtbank is opgelegd, is een half jaar voorwaardelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.