Centrumplan Roden gaat 14,5 miljoen kosten

De verbeteringsplannnen voor het centrum van Roxden gaan ongeveer 14,5 miljoen euro kosten. Daarvan moet acht miljoen euro uit de gemeentekas komen.

De rest denken burgemeester en wethouders te kunnen bekostigen met bijdragen van anderen, waaronder de provincie. De berekening is gebaseerd op een uitvoeringsprogramma dat het college in ontwerp heeft vastgesteld. Na de zomervakantie beslist de gemeenteraad of het een definitief plan wordt.

Het plan moet het centrum van Roden als geheel aantrekkelijker en daardoor toekomstbestendiger maken. Er zijn niet alleen plannen voor een andere inrichting van de winkelstraten, maar ook een betere aansluiting van het oude deel van Roden bij dat centrum, voor de route naar de Vrijetijdsboulevard en voor de entrees tot Roden.

Actieve samenleving

Bij de plannen is gebruik gemaakt van de inbreng van inwoners van Roden en gebruikers van het centrumgebied. Wethouder Henk Kosters: „Wij mogen ons als gemeente gelukkig prijzen met een actieve samenleving en stimuleren en omarmen deze inbreng. Het enthousiasme van inwoners, verenigingen en bedrijven in Roden vormt één van de basisvoorwaarden van een succesvolle centrumontwikkeling en dát willen we vasthouden!”

Terwijl het centrum van Roden op de schop gaat worden ook plannen gesmeed voor het verbeteren van de centra in Norg, Peize en Nieuw-Roden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.