Charles Dickens aan de knieperties

Voor de tiende keer vond woensdag in Vries de Dickens Kerstmarkt plaats. Tientallen ondernemers en verengingsleden stonden uitgedost achter hun kraam. De standhouders dragen voor de schrijver herkenbare kleding, waarmee ze niet waren opgevallen in de Londense straten anno 1850. Charles Dickens had zijn ogen uitgekeken.

De Dickens van Vries (Rieks Baalmans) begroet gekostumeerd de bezoekers van de jaarlijkse kerstmarkt. ,,Wat is het mooi, de kerktoren in het avondlicht van de ondergaande zon en de brink vol met kraampjes.”

Organisatievoorzitter Wessel Rona is al even enthousiast. ,,We zijn hier begonnen als opvolger van de kerstproeverijen. Hele gezinnen kwamen zich volbunkeren en toen werd het tijd voor wat anders. Dat werd de sfeervolle markt.”

Toneelspelers van de plaatselijke vereniging lopen rond, muziek is er van verschillende orkesten en een arrenslee rijdt kinderen rond. Rona: ,,Dit jaar staan er meer dan vijftig kramen en steeds meer ondernemers van buiten het dorp willen hier staan. Na tien jaar zijn we nog steeds aan het groeien.”

Foto: De kerstmarkt van 2014 / Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.