Chauffeur uit Assen in busje met drie kilo hennep op A28 in Vries boos over veroordeling: 'Ik wist nergens van'

3 kilo hennep in busje op A28 bij Vries ANP

Een 47-jarige Assenaar werd boos toen hij woensdag door de politierechter werd veroordeeld voor het vervoeren van drie kilo henneptoppen. ,,Ik spreek de waarheid en dan niets dan de waarheid. Ik wist er 1000 procent zeker niks van af”, zei hij.

De Assenaar reed afgelopen april samen met een kameraad, een 53-jarige inwoner van Enschede, op de A28 vanuit Groningen toen ze bij Vries door de verkeerspolitie werden aangehouden. In het busje werd drie kilo wiet gevonden. De oudste verdachte gaf toe dat hij wist dat er hennep in het voertuig zat. Hij had het in Groningen opgehaald voor een coffeeshop in Enschede.

,,Maar wat mijn vriend zegt klopt. Hij zat achter het stuur, maar wist er echt niks van. Hij ging alleen mee voor de gezelligheid.” De officier van justitie geloofde er niets van. Een paar jaar geleden zijn de mannen ook door de verkeerspolitie betrapt op het vervoeren van kilo’s hennep. ,,Toen was het verhaal net andersom.” Destijds was het de inwoner van Enschede die volgens hen beide van niets wist. Alleen de Assenaar is toen veroordeeld.

De politierechter is het met de officier eens. Hij vindt beide mannen verantwoordelijk. De twee zijn veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur en vier weken cel voorwaardelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe