Chefkok serveert reusachtige krab

Mogelijk lopen bij mensen eerder de rillingen over de rug dan het water in de mond bij het zien van de reusachtige koningskrab, maar chefkok Edgar Meijer van restaurant Deksels in Hoogeveen zet hiermee dit weekend in elk geval geen alledaagse kost op tafel.

De krab heeft een spanwijdte van 120 centimeter en komt oorspronkelijk uit de Beringzee, maar wordt tegenwoordig ook in Noorwegen gevangen. Meijer heeft hem ingekocht omdat hij zijn gasten er zaterdag iets exclusiefs wil mee presenteren. Hij gaat voorgerechten van het dier serveren.

De chef wil dit speciale hapje toegankelijk maken voor een groter publiek en biedt het krabbenvoorgerecht daarom aan voor 12,50 euro. Wie wil proeven moet er snel bij zijn, naar verwachting is de krab in de loop van zondagavond opgegeten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.