Chemie ontbreekt: Voorzitter Bloemencorso stapt op

Coen Hofstee is per direct opgestapt als voorzitter van Bloemencorso Eelde. Hofstee wil geen toelichting geven op zijn vertrek.

Het bestuur van het Bloemencorso Eelde werd donderdagmorgen onaangenaam verrast, toen voorzitter Coen Hofstee per e-mail kenbaar maakte per direct zijn functie neer te leggen. Afgesproken was dat het bestuur dit nieuws gezamenlijk kenbaar zou maken op een ingelaste wijkvoorzittersvergadering. Een vergadering waar Hofstee uiteindelijk niet bij aanwezig was.

Het liep al een tijd niet lekker tussen Hofstee en de rest van het bestuur van het Bloemencorso. ,,Laten we zeggen dat er geen chemie was”, zegt Jacqueline Haijkens namens het bestuur. Er werden meerdere gesprekken gevoerd met Hofstee, totdat in overleg het voorzitterschap ter discussie werd gesteld.

Hofstee bleek te conservatief, voor de vier andere – progressieve – bestuursleden. ,,Hij nam misschien te veel hooi op zijn vork”, zegt Haijkens. ,,En dan verlies je je focus. Als je voor het corso gaat, moet je daar volledig voor gaan.” En dat was volgens het bestuur niet het geval.

Coen Hofstee gaat corso leiden

Opstappend voorzitter Coen Hofstee

Hofstee schrijft zelf dat door het beëindigen van de samenwerking een omgeving ontstaat waarin naar de toekomst kan worden gekeken, zonder daarbij opgezadeld te zijn met de last van het recente verleden.

Coen Hofstee was nog geen jaar voorzitter van Bloemencorso Eelde, nadat hij vorig jaar het stokje overnam van André Ensing. Dit jaar vindt de zestigste editie van het corso plaats, een mijlpunt waar de organisatie al jaren naartoe werkt.

Oud-voorzitter Ensing is ook verrast door het nieuws: ,,Ik weet van niets. Ik wist niet dat er iets speelde en zou zo geen oorzaak kunnen bedenken. Ik ben echt verbaasd."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.