Chris Zegers op roadtrip door Drenthe om ultieme vrijheid te ervaren. Met 3 op Reis door de provincie van de rust en de ruimte

Chris Zegers reist met het programma 3 op Reis de hele wereld rond.

Roadtrippen door Drenthe met Chris Zegers in camper RodeRik: In de nieuwe aflevering van 3 op Reis reist Zegers via de Hunebed Highway van Mantinge naar het Eexterveld. Zelf noemt hij het de ultieme vrijheid.

Als een droomland met rust, ruimte en héél veel natuur. Zo zag Drenthe er deze week uit in een aflevering van 3 op Reis. Omdat hij vanwege corona niet naar het buitenland kan, reist presentator Chris Zegers in de klassieke Ford camper RodeRik door de provincie. 

Vrij, onbezorgd en thuis. Zo omschrijft Zegers Drenthe in de  uitzending . De inwoners van de provincie hebben volgens onderzoek een goede balans gevonden tussen hun eigen leefomgeving thuis en de wilde natuur. Zegers is op zoek naar plekken die Drenthe typeren.

Drenthe in de spotlights

Wat de aflevering doet voor toerisme in Drenthe is volgens Marketing Drenthe moeilijk te zeggen. ,,Met onze eigen campagnes kunnen wij achterhalen wat het bereik is en hoeveel mensen door de campagne de intentie hebben om naar Drenthe te komen. Dat weten we in dit geval niet", zegt Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe.

In de aflevering komt de mooie natuur van de provincie goed naar voren. Als je van rust en ruimte houdt, ben je in Drenthe op de juiste plek. Dat is ook de boodschap van Marketing Drenthe. ,,Dat is belangrijk want je wil de doelgroep naar je provincie halen, die ook past bij de provincie", zegt Crum.

Dit sluit aan bij het rapport Perspectief op bestemming Drenthe 2030 van provincie Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe. In dit rapport staat hoe er meer gehaald kan worden uit toerisme en recreatie in de provincie. Er staat dat het toerisme niet per definitie hoeft te groeien, maar dat zij graag gasten willen ontvangen die passen bij de inwoners en de ondernemers. ,,We willen graag dat Drenthe bloeit. Waarbij de ondernemers, de gasten én de inwoners het goed hebben in de provincie", zegt Crum.

Bekende Drenten

In de aflevering gaan de Drentse filmmakers Henk en Janetta Bos van Nighthawk Productions met Zegers op pad.  De twee maakten de film 'Wildernis in Drenthe'. De film heeft in meer dan 40 bioscopen gedraaid en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

De natuurfilmmakers laten Zegers het Grolloërveen zien. ,,Het was geweldig om Drenthe zo te laten zien. Zelf zijn wij trots op de provincie en wij voelen ons bevoorrecht dat wij hiervoor zijn uitgekozen”, zegt Janetta Bos.

Het filmen van Drenthe is een kwestie van inschatten, leggen ze uit. Henk en Janetta filmen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Voor elk item dat het duo draait, heeft het een scenario uitgeschreven en voor die beelden gaan ze. ,,Er is één centraal gegeven voor het maken van natuurfilms, dat is geduld. Wij noemen het geeneens geduld meer, wij noemen het passie”, zegt Henk Bos.

Veel mensen die de beelden zien, kunnen niet gelozen dat ze in Drenthe zijn geschoten. ,,Dat is exact wat wij willen laten zien in onze films”, zegt Henk Bos. Veel mensen gaan er volgens hem vanuit dat al die elementen in Drenthe niet meer aanwezig zijn. ,,De essentie van onze films is laten zien wat er nog wel is. Die essentie hebben de makers van 3 op Reis ook laten zien”, zeggen Henk en Janetta Bos.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe