Cindy Borger van de Groene Lantaarn in Staphorst wint met 'flair en charisma' eerste Michelin service award

Jarno Eggen en Cindy Borger in hun restaurant. Foto: Gerrit Boer

Ze kon het nauwelijks geloven, maar Cindy Borger van restaurant De Groene Lantaarn uit Staphorst won maandagochtend de eerste Michelin Service Award.

De prijs wordt uitgereikt aan de meest gastvrije restauranthouder. Volgens de jury springt de gastvrouw van het tweesterrenrestaurant eruit door haar combinatie van ‘flair met charisma’ en uitgebreide kennis.

‘Je wordt volledig overweldigd’

De prijs was een grote verrassing voor Borger. „Ik keek met mijn partner (Jarno Eggens) naar de live-uitreiking van de Michelinsterren. Ineens herkende ik de bomen en het vogelhuisje die op beeld te zien waren. Toen bleken ze voor ons restaurant te staan. Je wordt dan volledig overweldigd, maar het was echt superleuk!”

Geheim

En wat is dan het geheim van een goede gastvrouw zijn? „Ik denk dat het in deze branche heel belangrijk is om mensen een leuke avond te geven”, antwoordt Borger. „Een specifiek ding kan ik niet noemen, want een combinatie van heel veel kleine details zorgen ervoor dat mensen terugkijken op een mooie avond. Daarnaast is elke gast verschillend. Een verliefd stelletje zit niet te wachten op een uitgebreid gesprek met mij, terwijl andere gasten het juist wel leuk vinden om wat extra aandacht te krijgen.”

Sinds 2009 is Borger gastvrouw bij De Groene Lantaarn. Het restaurant verhuisde in 2019 naar Staphorst, na jarenlang in Zuidwolde te hebben gezeten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe