Clubs willen sporthal Dalen zelf exploiteren

De sportverenigingen die gebruik maken van de sporthal in Dalen willen deze zelf gaan exploiteren en beheren.

Zaterdag tekenen zij hiervoor een intentieovereenkomst met de gemeente Coevorden.

De clubs denken dat de toekomst van de sporthal beter gewaarborgd is als zij er zelf baas over zijn. ,,Wij denken dat er kansen liggen, onder meer door samen te werken, vrijwilligers in te zetten en op zoek te gaan naar invullingen voor de gaten in het verhuurrooster’’, aldus Jan van Selm namens de clubs.

Een paar jaar geleden werd sportend Coevorden opgeschrikt door de aankondiging van forse bezuinigingen binnen de gemeente. Ook de huur van sporthallen dreigde te worden verhoogd.

,,Gelukkig is dat niet doorgegaan’’, zegt Van Selm. ,,Maar wij willen graag dat onze kinderen later ook nog kunnen sporten. We denken dat het de sportbeleving in Dalen en de toekomst daarvan ten goede komt als wij de hal zelf exploiteren.’’

In de loop van dit jaar gaan de clubs met de gemeente om tafel om te kijken welke afspraken ze kunnen maken, bijvoorbeeld over investeringen in de veertig jaar oude hal. Het is de bedoeling dat de gemeente eigenaar blijft en het groot onderhoud blijft doen.

De sporthal ligt op sportpark ‘t Grootveld, even buiten Dalen. De exploitatie van de velden is eerder al overgegaan naar de verenigingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.