Coevorden, Bourtange en Delfzijl zijn genomineerd voor titel mooiste vestingstad van Nederland. Stemmen kan tot en met 15 april

Coevorden vestingstad. Foto: Rutger Bronts / Ring Foto De Boer

Coevorden, Bourtange en Delfzijl maken kans op de titel ‘mooiste vestingstad van Nederland’. Die verkiezing is uitgeschreven door de ANWB, waarvoor veertig steden zijn geselecteerd.

Vestingsteden die meedoen aan de verkiezing moeten een beschermd stadgezicht hebben, met duidelijk aanwezige wallen, muren en of poorten. De stad mag niet meer dan 40.000 inwoners hebben, maar wel een duidelijke stedelijke structuur. De ANWB houdt bij de nominatie ook rekening met recreatieve mogelijkheden.

Publiek kan stemmen tot en met 15 april

Bezoekers van de website van de ANWB kunnen tot en met 15 april stemmen op hun favoriet. Het aantal stemmen bepaalt uiteindelijk een top 5. Die maakt de ANWB bekend in de Kampioen van oktober.

Daarna kiest een jury – bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit) – de stad die zich de mooiste vestingstad van Nederland mag noemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe